Sparrissoppa
Sparrissoppa
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
detta ska jag prova såg smarrigt utkika gärna in min blogg recept på tacopaj med ananas och många nadra
det e så gott! med vitlöksbröd :P
Till hur många personer räcker den? Sparrissoppa är en av mina favoriter!
vilken härlig blogg=)
oh, de där såg riktigt gott ut, de måste ja prova någon dag:D
SVAR:
det ska jag göra:D man kan få mkt råd då ;)
Halloj Halooj..
Va med o tävla i min blogg ;) eftersom min blogg e så bäst hahahaha..
Nä men jag har en rätt skojig tävling i bloggen som är för Alla trevliga människor..
Om du diggar min blogg o de tror jag att du gör så kan vi alltid följa varandra på blogglovin..
se för dig själv!!!
Kramisss
vilken underbar blogg , fungerar som en kokbok ju! ska jag använda .