Citruskaka med frosting
Citruskaka med frosting

1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sikta samman bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten.
3. Rör i citronskal, citronsaft, apelsinsaft och det smält smöret.
4. Rör tills smeten är jämn.
5. Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd/smörad och bröad form.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°c, ca 50 min.
Låt svalna.
Frosting
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffigt frosting.
2. Bred frostingen runt om och ovanpå kakan.
Förvara i kyl.
Bild & recept lånat från Kalasgott.


2 Ägg
3 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
saften & skalet från 1 Citron
saften från 1 Apelsin
150g smält Smör
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sikta samman bakpulver och vetemjöl, vänd sedan ner det i smeten.
3. Rör i citronskal, citronsaft, apelsinsaft och det smält smöret.
4. Rör tills smeten är jämn.
5. Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd/smörad och bröad form.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°c, ca 50 min.
Låt svalna.
Frosting
50g rumsvamt Smör
200g Philadelphiaost
2 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
saften från 1 Lime
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fluffigt frosting.
2. Bred frostingen runt om och ovanpå kakan.
Förvara i kyl.
Bild & recept lånat från Kalasgott.

Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi
Vilken härlig vårkaka:)
Postat av: Emilies Skafferi
Hej hej. Nu ska du få något av mig, en utmaning! hihi
Trackback