Härlig limetårta

300 g mandelmassa
1 st ägg
2 st äggvitor
Glasyr:
4 dl vispgrädde
2 2 st limefrukter, skal av båda, saft från ena
1 dl florsocker
2 st äggulor
Garnering:
5 st passionsfrukter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda botten i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
2. Tvätta limefrukterna noggrant och torka, riv av det yttersta skalet av båda två. Vispa grädden. Blanda ner limeskal och saften från den ena limen. Tillsätt även florsocker och äggulor. Bred ut glasyren över kakan och frys den i minst 4 timmar.
3. Tag ut kakan en stund före serveringen. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktkärnorna över tårtan.
Bilden är lånad från Recept.nu

Tack! =) Vilket mumsigt recept, jag ska göra påskdessert till vår påskmiddag, kanske detta blir det recept jag gör, efter en middag vill man ju ha något som lite syrligt och kanske inte så sliskigt.
Ha det!
mmm låter supergott!! =)
det låter himla gott! tack för tipset! =)