Honungsgrilljerade Revbensspjäll
Honungsgrilljerade Revbensspjäll

1 klick smör
ca ½ l vatten
1 msk kalvbuljong
1 msk soya
Salt & peppar
Till skysåsen :
½ dl matlagningsgrädde
Maizenamjöl till redning
Före grilljering i ugnen :
Pensla med 1 msk honung utrört i ½ dl vatten
Krydda med grillkrydda
Gör så här
Smält smöret i en stor gryta. Lägg ner revbensspjället helt eller i delar, stek på bägge sidor på hög värme tills de fått fin färg, häll på vatten så det knappt täcker revbenen. Tillsätt kalvfonden, soya, salt & peppar. Låt brässera ca 45 min. Lägg över revbenen i en ugnsfast form och sätt ugnen på grill 225 grader. Pensla revbenen med lite honung utrört i vatten & krydda revbenen rikligt med grillkrydda. Grilla i ugnen ca 15 min tills de fått fin grillyta! Servera med klassiskt potatismos eller som här ovan, kokt potatis, grönsaker & sås gjord på stekskyn från grytan. Spara skyn som du först stekte revbenspjällen i, red av med maizena och smaka av med salt & peppar, och tillsätt ev. lite matlagningsgrädde.
Bild och recept är lånat från Kryddburken!
hejhej! ^^ vilken söt blogg!! :) kommentera gärna mitt inlägg "so yesterday" och säg säg om mina bilder är fina och om det är trist väder hos dig också idag!? :),då skulle du göra mig jätte glad! :D
kram