Irish Coffee glasstårta
Irish Coffee glasstårta
ca 10 bitar
Ugn: 175°
Botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
2 msk irländsk whiskey
1. Riv mandelmassan och blanda med kakao och äggvitor.
2. Bred ut smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i 175° ca 12-15 minuter.
3. Lossa kakan från formen och låt den svalna helt. Diska formen.
4. Lägg tillbaka bottnen i formen, och gör i ordning fyllningen.
5. Vispa grädde med pulverkaffe och florsocker tills det är riktigt tjockt.
6. Rör ner äggulor och whiskey. Häll över bottnen.
7. Täck med plastfolie och frys över natten eller i minst fyra timmar.
Servera gärna med lite pudrad kakao el malda kaffebönor.
Bilden är lånad från Kakomaten


Ugn: 175°
Botten:
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
2 msk irländsk whiskey
1. Riv mandelmassan och blanda med kakao och äggvitor.
2. Bred ut smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i 175° ca 12-15 minuter.
3. Lossa kakan från formen och låt den svalna helt. Diska formen.
4. Lägg tillbaka bottnen i formen, och gör i ordning fyllningen.
5. Vispa grädde med pulverkaffe och florsocker tills det är riktigt tjockt.
6. Rör ner äggulor och whiskey. Häll över bottnen.
7. Täck med plastfolie och frys över natten eller i minst fyra timmar.
Servera gärna med lite pudrad kakao el malda kaffebönor.
Bilden är lånad från Kakomaten

Kommentarer
Postat av: Lena Svensson
God Morgon, ha en riktigt fin dag idag
Kram lena
Trackback