Kalkonchili
Kalkonchili
2 msk olivolja
1 kg kalkonfärs
0.5 kg kalkonkorv med skinnet borttaget
1 msk rökt paprikapulver
3 msk vanligt paprikapulver
1 st gul lök, hackad
2 st selleristjälkar, hackade
0.5 st röd paprika, urkärnad och hackad
0.5 st grön paprika, urkärnad och hackad
2 st vitlöksklyftor, krossade
1 burk à 400 g krossade tomater
1 l kycklingbuljong
chiliblandning (finns bland texmexprodukter)
salt
svartpeppar
1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelgod värme.
2. Fräs kalkonfärs, kalkonkorv och paprikapulver i 6 till 8 minuter eller tills färsen är genomstekt. Rör om då och då.
3. Rör ner lök, selleri, röd och grön paprika och vitlök och fortsätt fräsa tills grönsakerna är mjuka.
4. Slå på krossade tomater och kycklingbuljong och smaka av med chiliblandning. Rör om noga.
5. Låt chilin sjuda i 45 minuter till 1 timme, rör om då och då.
6. Smaka sedan av den med salt och nymald svartpeppar.
7. Servera chilin rykande het med riven ost, hackade färska tomater och fullkornsknäcke.
Bilden är lånad från Recept.nu


1 kg kalkonfärs
0.5 kg kalkonkorv med skinnet borttaget
1 msk rökt paprikapulver
3 msk vanligt paprikapulver
1 st gul lök, hackad
2 st selleristjälkar, hackade
0.5 st röd paprika, urkärnad och hackad
0.5 st grön paprika, urkärnad och hackad
2 st vitlöksklyftor, krossade
1 burk à 400 g krossade tomater
1 l kycklingbuljong
chiliblandning (finns bland texmexprodukter)
salt
svartpeppar
1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelgod värme.
2. Fräs kalkonfärs, kalkonkorv och paprikapulver i 6 till 8 minuter eller tills färsen är genomstekt. Rör om då och då.
3. Rör ner lök, selleri, röd och grön paprika och vitlök och fortsätt fräsa tills grönsakerna är mjuka.
4. Slå på krossade tomater och kycklingbuljong och smaka av med chiliblandning. Rör om noga.
5. Låt chilin sjuda i 45 minuter till 1 timme, rör om då och då.
6. Smaka sedan av den med salt och nymald svartpeppar.
7. Servera chilin rykande het med riven ost, hackade färska tomater och fullkornsknäcke.
Bilden är lånad från Recept.nu

Kommentarer
Postat av: Kryddburken
Det här receptet låter spännande! Måste spara... Ha en trevlig kväll!
Trackback