Lammfärs med aubergine

1 kg aubergine
500 g lammfärs
3 msk olivolja
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
salt och malen vitpeppar
2 dl rött vin
5 tomater
Till servering:
150 g fetaost
1½ dl svarta oliver
1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta auberginen och skär den i 2 cm tjocka skivor på längden, salta dem lätt och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olivolja.
2. Skala löken och hacka den fint. Skala moroten och vitlöksklyftorna och riv båda fint var för sig. Fräs lök och morot och blanda ner färsen, krydda med vitlök, oregano, salt och peppar. Häll på det röda vinet och låt puttra tills vinet kokat in.
3. Skiva tomaterna tunt. Lägg aubergine, tomatskivor och färs i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Smula över fetaost och strö över oliver innan servering.
Bilden är lånad från Recept.nu

Fårjag fråg:
Är alla recepten du lägger ut här GI?(ja utom LCHF då)
Och där det står LCHF är det något som man som GI:are kan äta?
Vilka goda påskrester du serverar här då! En sådan beställer jag gärna, tack!