Tacopaj
Tacopaj
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.
Recept och bild är lånat från matplatsen.

Den måste jag testa att göra, verkar riktigt god:)
Jag hade fått gå på evig bantningskur om jag gjorde alle de här recepten. Kan nämligen inte låta bli att äta när något gott är framför näsan på mig. ;)
Jag har gjort en liknande paj två gånger tidigare. Nu senast under påsklovet. Då använde jag lättmajonnäs istället för den fetare varianten och toppingen blev faktiskt mycket bättre tycker jag.
Paj å taco i samma smet... ojojoj!!
Jag ska göra tacopaj ikväll, kanske ska testa med ditt recept! =)