Fårherdens paj
Fårherdens paj

50 g stark riven ost
Köttfärsröra:
300 g nötfärs
2 gula lökar
1 msk matolja
2 tärnade paprikor
100 g champinjoner
1 msk vegetarisk ströbuljong
1 dl chilisås
1 dl vatten
1 msk pepparmix eller
1 msk grovmalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen.
2. Köttfärsröra: Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken fint och fräs den i oljan tillsammans med färsen, paprikatärningarna och champinjonerna. Rör om och stek tills färsen blivit lätt brynt och smulig. Strö över buljongen, häll på chilisås och vatten och koka upp. Småkoka köttfärsröran 8-10 minuter på svag värme och smaksätt med peppar.
3. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Pressa den nykokta potatisen direkt över köttfärsröran som ett "täcke". Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills allt är genomhett. Strö över hackad persilja före servering.
Åh Shepard´s pie är ju galet mumsigt! :)
gud vad mycket gott de fanns här då :)
Vad jag älskar dig blogg! Min stora passoin är just mat! Massa bra recept nu ska jag börja testa:D
Ha en toppen söndag , kram!