Helstekt fläskfilé med chili-limesås
Det är kanske lite för tidigt för att vara Hungrig? Eller? Inte när man kikar på detta receptet ;)
Helstekt fläskfilé med chili lime sås
1 fläskfilé, ca 500 g
2-3 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 krm chilipeppar
1 1/2 msk sesamfrö
2 rödlökar
1 röd chilipeppar
150 g sockerärter
1 dl cashewnötter
1 msk smör
salt och peppar
3 dl Kelda sås Chili Lime
1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertempertur.
2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
3. Värm såsen under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.

Helstekt fläskfilé med chili lime sås

2-3 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 krm chilipeppar
1 1/2 msk sesamfrö
2 rödlökar
1 röd chilipeppar
150 g sockerärter
1 dl cashewnötter
1 msk smör
salt och peppar
3 dl Kelda sås Chili Lime
1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertempertur.
2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
3. Värm såsen under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.

Kommentarer
Trackback