Leilas underbara Mazarintårta
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 L färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering.
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.
vilken läcker tårta, synd bara att jag inte gillar mandelmassa :(
åh det där ser ju inte fel ut
Åh mums vad god den ser ut att vara!
åh, jag älskar mat och annat ätbart! den här bloggen måste jag besöka igen:)
helloj! =D
En fråga vet du någon bra design sida ?!
Jättesöt blogg oxå! <3 ha en fin fin kväll!
Spännande med en matblogg! Det har jag aldrig sett innan!
fyfan vad goott :D
sv: Den ser verkligen hur god ut som helst!!
Kram på dig!
åh vad sugen man blir!
ser smarrig ut den!
Den låter sagolikt god!
Vad gott det ser ut! :D