Porterstek

Idag åt jag en riktig söndagsmiddag, Porterstek. Till den serverades en god sås, potatis, morötter, broccoli, blomkål & stekta champinjoner.


Porterstek

1 1/2 kg benfri nötstek
2 gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3/4 dl kinesisk soja
8 enbär
8 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 köttbuljongtärningar
1 1/2 dl grädde

1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.


2.
Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.


3.
Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås.



Kommentarer
Postat av: Kryddburken

Ja det var absolut en riktigt söndagsmiddag! Ser ljuvlig gott ut!

2009-03-30 @ 10:49:03
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Anna

Åå vilken perfekt söndagsmiddag! Ser verkligen gott ut

2009-03-30 @ 12:45:29
URL: http://nysansmat.blogspot.com/
Postat av: Sanna

Åh herregud så gott det där såg ut att vara! Synd bara att jag är så sjukt dålig på att tillaga kött... =(



Kramar!

2009-03-30 @ 22:39:10
URL: http://www.giblogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar
Blogglista.se
BlogRankers.com
MediaCreeper
Creeper
Top Affärsverksamhet bloggar

Blogg Topplista
Nätets bästa sajter!
Butiksoppet.se topplista
Startblogg.se

Matbloggstoppen
Check PageRank