Porterstek

Porterstek
1 1/2 kg benfri nötstek
2 gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3/4 dl kinesisk soja
8 enbär
8 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 köttbuljongtärningar
1 1/2 dl grädde
1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås.

Ja det var absolut en riktigt söndagsmiddag! Ser ljuvlig gott ut!
Åå vilken perfekt söndagsmiddag! Ser verkligen gott ut
Åh herregud så gott det där såg ut att vara! Synd bara att jag är så sjukt dålig på att tillaga kött... =(
Kramar!