Dinkelhamburgerbröd
Dinkelhamburgerbröd, 12st

50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 dl havrekli
12 dl dinkelsikt
1 ägg
olika frön t.ex. svarta och/eller vita sesamfrön, solroskärnor, dillfrön, vallmofrön.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i havrekli och dinkelsikt. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och knåda den lätt. Baka sedan ut till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Vispa ägg lätt och pensla bröden. Strö på olika frön och grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Bilden är lånad från Hälsofreak.


50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 dl havrekli
12 dl dinkelsikt
1 ägg
olika frön t.ex. svarta och/eller vita sesamfrön, solroskärnor, dillfrön, vallmofrön.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i havrekli och dinkelsikt. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och knåda den lätt. Baka sedan ut till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Vispa ägg lätt och pensla bröden. Strö på olika frön och grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Bilden är lånad från Hälsofreak.

Kommentarer
Postat av: Daniel
Fina bröd. Ha en toppen påsk mvh Daniel
Trackback