Passionsfruktssås & palsternacksgratäng
Passionsfruktssås & palsternacksgratäng
Palsternacksgratäng
2 portioner
300 g palsternackor
1,5 - 2 dl grädde
riven ost
Sätt ugnen på 220 grader. Skala palsternackorna och skär de i mindre bitar. Lägg de i en ugnsfast form, häll på grädde, riven ost, salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Passionsfruktssås
2 portioner
1 msk margarin/smör
1 msk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
1-1,5 msk grädde
1 tsk soja
1 stor passionsfrukt (fruktköttet)
Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner mjölet. Med kall eller ljummen vätska: tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Med varm vätska: späd lite i taget, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 min. Smaksätt med grädde och soja samt ev. lite mer salt och peppar. Blanda ner den urgröpta passionsfrukten.
Väldigt gott till tex. Quornbiff!
Recept och bild lånat från Hälsobloggen.


2 portioner
300 g palsternackor
1,5 - 2 dl grädde
riven ost
Sätt ugnen på 220 grader. Skala palsternackorna och skär de i mindre bitar. Lägg de i en ugnsfast form, häll på grädde, riven ost, salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Passionsfruktssås
2 portioner
1 msk margarin/smör
1 msk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
1-1,5 msk grädde
1 tsk soja
1 stor passionsfrukt (fruktköttet)
Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner mjölet. Med kall eller ljummen vätska: tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp. Med varm vätska: späd lite i taget, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 min. Smaksätt med grädde och soja samt ev. lite mer salt och peppar. Blanda ner den urgröpta passionsfrukten.
Väldigt gott till tex. Quornbiff!
Recept och bild lånat från Hälsobloggen.

Kommentarer
Postat av: Molly
Hej!
Vad kul att du valde den här rätten :)
hoppas att du har haft en bra dag! ha en fortsatt bra kväll och sov så gott :)
Kram
Postat av: annsan_s
Godmorgon! Mums vad gott jag blev hungrig nu!
Ha en skön dag
Kram
Postat av: Emilies Skafferi
Vilket spännande recept. Ser verligen gott ut.
Ha en trevlig helg!
Trackback