Räkpaj
Räkpaj
250 g vetemjöl
125 g smör
1.5 dl vatten
1 krm salt
100 g räkor
1 pkt saffran
150 g broccoli
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
2 st ägg
salt
peppar
riven muskotnöt
250 g vetemjöl
125 g smör
1.5 dl vatten
1 krm salt
100 g räkor
1 pkt saffran
150 g broccoli
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
2 st ägg
salt
peppar
riven muskotnöt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tärna smöret och lägg i en bunke.
3. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen.
4. Låt den stå kallt några minuter.
5. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värämen till 175 grader.
6. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna.
7. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.
Bilden är lånad från Recept.nu
Kommentarer
Postat av: I Nadjas kök
Javisst får du låna bilderna, bara du skriver att de är min och länkar till min sida. Men du har fina bilder du med :D
Hälsningar Nadja
Trackback